Vår Historia

Salong Freestyle är namnet på salongen ­ Freestyle står för fri stil och alla olika typer av kunder/hår. En plats ditt alla är välkomna för att få en ny frisyr. Har du inga idéer själv? ­ Då freestylar vi!

 

Marit heter jag som äger salongen. Blev utbildad till frisör år 2004.

Valet av yrke var för mig väldigt enkelt när det väl kom till kritan. Min mamma, Gittan, som även hon jobbar på salongen, har varit frisör sedan gymnasiet.

 

Jag har följt henne genom åren och inspirerats. Lekt med alla hennes hårspolar och borstar sedan barnsben. Vi har arbetat ihop i nästan alla mina år som frisör.

 

Hennes mamma, min mormor, har arbetat som frisör hela livet. Hon är pensionerad nu såklart, men är fortfarande vår största förebild.

Vi är alltså tre generationer av frisörer i vår familj. Alla tre med en lika stor passion för människor och hår.

 

- Många säger att permanentvätska luktar pyton. Jag ska inte säga att jag tycker att det luktar gott men för mig luktar det trygghet. Det var doften man vaknade till på sommarlovet som liten när man sov över hos mormor. /Marit.

 

År 2010 öppnade Salong Freestyle sina dörrar för första gången. Då höll vi till nere på Kungsgatan i ett gammalt gårdshus på innergården. Med väggarna målade rosa och kreativitetsnivån hög sökte salongen sig till ett bättre läge.

 

År 2012 hamnade vi på Lilla Fiskaregatan och fick känna gågatans puls. Häftigt och fantastiskt vackert men väldigt kostsamt med ett så fint läge.

 

Så efter 5 härliga år (År 2017) flyttade vi till Drottensgatan 4. Mitt i centrum, ett stenkast ifrån Stora södergatan, Botulfsplatsen, Katedralskolan, Kattesunds grönsakshandel och parkeringshuset bakom gamla Åhlens. I närheten av det mesta faktiskt. En perfekt lämpad lokal för Salong Freestyle och mitt i hjärtat av Lund.

 

Salong Freestyle   046-123060   Drottensgatan 4, 222 23 Lund